Wednesday, April 6, 2011

ada aku kisah?

Ini kucing saya. Nama beliau Ally. Namun begitu, dalam kalangan gadis beliau tidaklah sepopular Ally Iskandar mahupun Alleycats. Hal ini kerana beliau sangat tidak melayan mana-mana gadis apatah lagi janda hot yang catwalk di hadapannya. Jeling pun tidak. Sangat ego oke!

Pada setiap hari, kerja beliau hanyalah tidur dan tidur dan makan dan sambung tidur lagi.Owhh. Tapi, kenapa beliau tidak gemuk dan buncit ye?. Masih slim dan kacak bergaya. Hurmm. Mungkin disebabkan oleh sebab kadar metabolisme beliau yang tinggi.

Walaupun sudah tidur pada sebelah siangnya, beliau masih lagi boleh berdengkur dan masih lagi boleh tidur 8 jam setiap malam. Dan, dia sangat demand oke! Tidur atas katil siap. Memang adik aku aku sediakan space atas katil semata-mata untuk dia. Sigh.

Kegemaran beliau bukanlah bermain kejar-kejar bersama-sama dengan kucing lain kerana beliau sangat penakut dan penyegan orangnya. Oleh itu, sangat sukar untuk melihat beliau bermain di luar rumah. Sebaliknya, kegemarannya adalah tidur bersama kipas angin. Pada beliau, perasaan apabila molekul-molekul udara melalui celah-celak bulu ketiak adalah berkali-kali lebih nikmat berbanding pergi test market dan pikat awek-awek yang cunnya berganda.

asal tidur jer mesti angkat ketiak! Syabas bete!

ni sume hipokrit! Haha.

5 minit kendian..
.
.
.
.
.
.
.
adeh, teleng kepala ai tau!

sangat tak sopan! Haha.

Kalau korang buat-buat pancing dia dengan benda-benda yang bergerak, sumpah dia takkan layan punya. Memang akan buat bodoh jer. Layan tidur dengan kipas lagi bagus. Haha. Kalau main-main dengan perut pun beliau tidah marah. Redo jer. Takde nak gigit-gigit. Tak kisah langsung kot! xD

p/s: Even kadang tuu, adik aku panggil dia adik.
Sengal budak tuh.Haha.

10 comments:

lieynn said...

haha.. serius mengade2 giler... nak kne jd bntal plok ni.. haha..

nur anis said...

hahaha..lawak la..tapi serious comel sangatttt..

pingu_kecik said...

lieynn: haha. memang mengada pun die ni. ngada-ngada ney laa yg buat aku lagi syg dia. wink wink..

nur anis: ehem ehem, tengoklah sape tuan die kan. keh keh keh..

Nuaina said...

t'egt kat mantan kucing ak dlu. da la kale sme. cara tdo pon same.tunggang terbalik.haha
tp syg, sumenye hanya tggl kenangan. da mati...

aku!! said...

wah sgt comel
tapi xsuka kucing la...hehehe

pingu_kecik said...

nuaina: comel kan kuceng yg tido tunggang trbalek mcm ni..kdg tuu aku suke ngat kaco die tido..geram sebab comel sgt!..haha..

shima: bkpe x suke?..penah ade pengalaman ngeri ngan kucing kah?..haha..

faeizx said...

hahahaha...adoi..ct..

za petrelli said...

comel!

pingu_kecik said...

paih: haha..mesti ko tergoda kan kan?..keh keh keh..

za: hehe..^^

AYIE said...

ha33.. pnyegan punye kucengg
weii bgn la.. pijak kang, huhu ^_^