Saturday, January 8, 2011

kuaci ohh kuaci..

ingat dulu mase kecik-kecik ada jual kuaci yang satu seposen tuu..dulu-dulu, memang boleh dikatakan tiap-tiap hari aku akan beli kuaci tuu..sebabnya nanti kat dalam tuu ada kad yang kalau bertuah nanti boleh dapat duit seposen lah, lima puluh sen laa..masa tuu kalau dapat seposen pun dah boleh riuh-riuh sebabnya bukan senang tau nak dapat..kalau tak, memang akan dapat kad thank you jelaa!

then, bila dah besar naik form2 dah tak pandang kot kuaci yang tuu..masa tuu dah up sikit beli kuaci mahal macam ChaCheer..kuaci ni memang sedap! kadang tuu ngan kulit2 pun aku hisap sebab manis kot..memang akan kecut-kecut bibir makan..tapi, yang penting puas..hahaha..

kalau dah start makan memang susah giler nak berhenti..nak2 lagi kalau makan time study..jangan harap lah ko akan tengok buku sambil makan..mesti korang akan nak makan, makan, dan makan lagi sampai habis baru boleh buat kerja lain..kadang tuu aku rasa macam dia letak dadah jer dalam tuu! siap boley addict sampai macam tuu sekali..hahaha..

dua hari lepas, aku pun beli laa kuaci ChaCheer tuu..aku beli yang besar siap! ntah tiba-tiba aku rasa macam kempunan..balik pun aku rasa macam dah lama giler tak makan..mahu tiga empat bulan dah kot!..pastu nanti aku pun makan lah kuaci tuu sambil layan cerita Armageddon.. memang syok habes..

entah macam mana hari ni, waktu aku nak lunch tadi, tiba-tiba aku rasa rahang mulut aku macam lenguh-lenguh sikit..nak kunyah2 nasi pun rasa macam tak berapa nak selesa..

tapi, aku assume maybe tuu effect sebab dah lama aku tak makan kuaci kott..korang jangan gelakkan aku tapi, that's really it!! sebabnya dulu rahang aku pun pernah lenguh sebab aku kunyah chewing gum! masa tuu memang aku dah lama tak makan chewing gum..tapi, takde lah lama sangat kot! hahaha..kelakar giler..

apa2 pun kalau kalau korang nak tahu, waktu aku taip entry ney, aku still lagi rasa lenguh-lenguh kat rahang..sambil-sambil tuu duk nganga-nganga mulut..weird giler roomates aku tengok! hahahaha..

source: mr google..

8 comments:

aku!! said...

hohoho...btol3x kuaci memang best,dulu mase kcik2 slalu bli blek ngaji quran yang plastik ijau putih tu...huhuhuhu

as eleyana said...

kah3x.. padan muka mu kecik.. wakaka.. skrg lenguh g tak? get well soon..

pingu_kecik said...

shema: tulah! dulu memang selalu beli..sampaikan pernah amik bunga matahari n cari kuaci kat dalam tuu..hahaha..

as : hahaha..sekarang da tak sakit da..tapi, semalam masa makan burger memang menaguji betul..terpaksa la nganga mulut kecik2..tak syok langsung! ^^

Lady SharpShouter said...

aku suka kuaci timbang compare dgn kuaci chacher ke hapa jadah tu.sbb tak masin. aku suka yg masin.n kadang2 ada rasa lipas2 sikit.hahaha

pingu_kecik said...

haha..
aku tahu rasa lipas tuu macam mane..
tak sedap kot!
macam manalah ko boleh suka..haha..


pape pun makan mesti nak kena kecut-kecut mulut baru syokk..! hahha..

MY HEART said...

Kuaci memang best layan bila time nonton tivi,,

murah pun murah ^_^

padin said...

ahah aku pon suka kuaci yg jual seposen tu, pastu tengok kad tu, ade tak dapat kih3, kalau tak dapat pon xpe, dapat gambar kereta cantik2 hehee

pingu_kecik said...

my heart: tula pasal..
mata tengok tv tapi mulut duk kunyah kuaci..kadang tuu kuaci habes pon boley tak sedar..hehehe..

padin: betul betul..
pastu nanti kumpul dan compare ngan kawan mane lagi hebat..hahaha..