Monday, November 22, 2010

saya dah dewasa larh..!

mood: sambung balek exammm...!

kali ney aku cuti 4 hari jer kot..sampai rumah pon malam raye..member2 aku pun ramai yang ta balek demi exam..memang aku tabik spring laa ngan korang yang ta balek ney..

da la tyme rayer kot! rugi2..time rayer orang korbankan lembu tapi korang, korbankan cuti..bagos betol..kirenye hari rayer korban tuu di sambut jugak laa..hahaha..

kebetulan, ade sorang member sekolah aku ney yang sekarang study kat usm kubang kerian, pon ta balek rayer..aku punye laa suke sebab ney jelaa mase yang aku ade untuk aku lawat die dan kitorang boleh merewang bersame-same..

memang boley dikate kan agak susah untuk dapat peluang macam ney..sebabnye budak2 u selalu cuti serentak..so, bile die balek umah die kat pahang, aku pulak balek kelantan..bile aku da balek pahang, die pulak da balek ke kelantan balek! so, bile mase nak jumpenye..! last jumpenye tyme amek result spm..3 taun lebey da kot..arghh!

akhirnye, plan2 punye plan kitorang da set nak jumpe mase ari rayer ke 3 (jumaat)..

aku: ma, sok orang nak kuar tau..nak jumpe kawan..

ma: kawan?..sape?..

aku: ma engat lagi tak ngan zahida?..dulukan orang selalu pegi rumah die mase kat pahang..

ma: owh..pastu ney nak pegi bandar dengan ape?..kalo abah ade boleh laa abah hantarkan..abah pon keje..

aku: takpe2..orang pegi ngan bas pon xpe..

ma: berani ke naek bas sorang2?..macam ta percaye jepp..

(aku memang tak pernah naek bas sorang2 ke bandar kota bharu even rumah aku ke bandar 15 min jer kott!)

aku: boleh2..ma tak yah riso lah! ma kena yakin ngan orang..hehe..

ma: aishh, macam ta bape nak yakin jepp..ma ikot lah! tapi, sok ma kena pegi kenduri dulu..ari sabtu boleh?..

aku: aiyakk perlu ikot ke! hahaa.. ikot suke ati ma lah!..^^

esokkannye..

ma: eh, arini ma taley g lah..sebabnye kena gi kenduri sambut menantu yang semalam tuu..ct jadi tak nak pegi jumpe kawan ney?..kite pegi esok lah..tunggu abah balek dulu oke..!

aku: pulak! tp ma, malam ney kan orang da naek bas balek kuantan..

ma: yeke?..kalo gitu ,kejap ma kasi tao kak dah..pegi ngan die nak?..

aku: aish, menyusahkan die laa pulak! hurmmm...

ma: pastu, macam mane?..ma takot tak pandai naek bas jepp kalo sorang2 pegi bandar..

aku:hua3.. xpe la ma..nanti orang cakap kat member laa tak jadi jumpe..!
( nada ala2 merajuk!)wo wo wo..

betapa mak sayangkan aku..^^


5 comments:

as eleyana said...

haha.. ok la tuh.. mana ada ma xsyg anak.. tp kna bljr tau dik.. bljr indipendence.. tp pelik la.. dtg kuantan naik bas sorg2 berani.. kb 15minit je xberani.. ish3.. mmg bukn ank jati kelantan u nieh.. kah3x.. layout baru xbest!! cute lg layout lama.. layout baru dh mcm title u plak.. saya dah dewasa larh!!

Lady SharpShouter said...

lebih kurang mak aku jugak.aku yg dah duduk bujang ni pun bila balik umah still kena treat mcm tu.tp biasalah, mak mana tak sayang anak kan? :)

pingu_kecik said...

as: haha..ala, ta comel ke?..aish2..

s.shouter: betol..mak kite akan sentiasa anggap kite macam budak2..xpe2..aku ag suke mcm ney kot.! hehee..

arasewel said...

HAHA.cian ko jenorr..
aku da kecik nieh pown mak aku bg gak.
p memang susa lah nak pujuk.huhu.
so? ko jmp ida x??

pingu_kecik said...

tula..
xpelah..nak buek cmno..
mak eden syg ko eden! hehe..
so, mmg ta jmpe laa..mybe nex tyme ade rezeki jumpe jugak kot! hehe..