Tuesday, June 11, 2013

Alhamdulillah, it comes to the end :)



Antara status yang up kat facebook hari ni. Tahniah buat kawan-kawan yang telah bertungkus lumus menyiapkan Plant Design sepanjang dua semester ni. Ternyata Plant Design ni berganda-ganda susahnya kalau nak di bandingkan dengan projek  lain sepanjang bergelar student. Memang sangat menguji tahap kesabaran dan kekuatan mental. Dan stay up sampai subuh itu perkara biasa.

Semoga segala komen dan kritikan yang di berikan oleh panel dapat menaikkan lagi semangat dan keyakinan yang ada dalam diri agar dapat menjadi seorang engineer yang berjaya dan yang dapat memberi manfaat suatu hari nanti.
(Err, baca satu nafas. kehkehkeh)



'Production of 60 000mta of Formaldehyde
 From Oxidation of Methanol'
Pheww, it wont be the nightmare anymore :)
the Piping and Instrumentation Diagram
(P&ID)
my wondergirl wonderpet wonderful teammates.
Why i am the shortest in here? -.-"
Formaldehyde's crew during project presentation
with loveable panels.
 Dr Norlisa, Dr Georg Seeber (Industrial panel
from BASF Petronas) and Dr Ir Said Nurdin


tak sampai  20 hari lagi   untuk  bergelar 'alumni'. Sangat gembira dan excited untuk habis belajar tapi, pada masa yang sama nervous untuk tempuhi dunia baru. Kata mereka stress belajar itu hanya hujung kuku kalau nak dibandingkan dengan stress bekerja. Aishh.

Semoga Allah permudahkan urusan. Amin. 

10 comments:

Hashimanor said...

it wont be the nightmare anymore, stuju sgt2 and no more pd drama and no more ketidakpuasan hati, its enddddddddddddddd.........

sedeynyaaa nk tnggal kwn2 :(

pingu_kecik said...

no more tangisan luahan perasaan dalam selimut jugak. haha

kann. sangat banyak kenangan kita sama-sama. nk2 lagi gmnk. surely saya akan merindui kalian. sobsob. T__T

Hashimanor said...

dari sem 1 smpai skarang, dari muke budak2 sapa muke matured (matured sgt kan)hahaha...
sayangnye nk tnggal, sobs....hope friendship never end,

zAhIdA ALi said...

cik jenor..
when will u finish ur study n come back to klate? :)

pingu_kecik said...

shima: tulah. boleh gelak guling2 bila tengok gambar first year dulu-dulu. nampak muda-muda. bak kata wan macam angel jer. hahaha.

ieda: insyaallah, by the end of june. and you my dear? :)

Vitor Q. said...

Hello, i am doing a work for my Chemical Engineering class, it is a energy optimization of a Formaldehyde plant. I am having a lot of trouble to find a P&ID with the temperatures of the streams that goes trough the heat exchangers, and i tried to do the whole simulation in aspen, but i didn't converged.

Can you send me an email? i would properly quote any information you could send me.
thank you, for your attention!

vitor.quintella@gmail.com

Aim Azri said...

assalamualaikum, boleh tak emailkan gambar p&id, sebab gambar tak jelas. we need to do our project on it. gambar tersebut nak jadikan sebagai rujukan kami, seagala kerjasama didahulukan dengan jutaan terima kasih
aimazri125@gmail.com

شركة تاج said...


افضل الخدمات المنزلية المقدمة بمدينة الخبر من شركة تاج 0551844053 فخدمات شركتنا عديده ومتعددة ومنها شركة تنظيف منازل بالخبر
شركة تنظيف بالخبر
شركة تنظيف بيوت بالخبر
شركة تنظيف سجاد بالخبر
شركة تنظيف شقق بالخبر


شركة تنظيف فلل بالخبر
شركة تسليك مجاري بالدمام
شركة تنظيف مجالس بالخبر
شركة تنظيف بالقطيف
شركة طيوب لتسليك المجارى بالخبر

شركة تاج said...



تقدم شركة تاج 0551844053 افضل خدمات التنظيف للمنازل والبيوت وكذلك ايضا تنظيف السجاد والموكيت والمجالس وبيوت الشعر
بالدمام والخبر تنظيف فلل وشقق ومطاعم نقدم عمليات التنظيف الشاملة بمفهموها العصرى والحديث

شركة تنظيف بالدمام
شركة تنظيف منازل بالدمام
شركة مكافحة فئران بالدمام
شركة تنظيف خزانات بالدمام
شركة تنظيف سجاد بالدمام


شركة تنظيف فلل بالدمام
شركة جلي بلاط ورخام وسيراميك بالدمام
شركة تنظيف شقق بالدمام
شركة تنظيف مجالس بالدمام
شركة طيوب لتسليك المجارى بالدمام

شركة تاج said...



شركة تسليك مجاري بجازان
شركة تنظيف بجازان
شركة مكافحة النمل الابيض بجازان
شركة مكافحة حشرات بجازان
شركة رش مبيدات بجازان


شركة تنظيف واجهات زجاج بالدمام
شركة مكافحة الحمام بالجبيل والقطيف
شركة تنظيف بعنك وصفوي وسيهات
شركة تنظيف منازل بحفر الباطن
شركة مكافحة حشرات بحفر الباطن