Thursday, January 6, 2011

rraaawwrrr, makan budak!!

agaknya lah kan, best ke kalau hidup tanpa perasaan?.. aku tak boleh imagine kalau lah life kita macam tuu?.. boleh buat muka toya sepanjang masa..

"nak ke mana tuu kak?".."kedai depan tuu jer"..sambil buat muka senyonyong mak dara..

"wah, ko dapat 14A SPM!! tahniah..!!".."dah rezeki aku.."katanya sambil muka tak ada riak-riak excited langsung!

secara automatik rasa macam nak lempang laju-laju jer kalau jumpe orang macam tuu walaupun dia tak buat apa-apa..hahaa..tapi, kalau dah memang sikap dan cara dia macam tuu sejak azali lagi nak buat macam mana?..redha jer lah..

kalau kat rumah, aku lah manusia yang paling berperasaan sekali! kalau aku balik jer rumah, memang suara aku jer yang akan kedengaran..mana taknye pagi-pagi lagi dah boleh dengar suara aku terjerit-jerit..bak kata adik aku, macam ORANG GILAK!! haha..sengal budak tuu..

mana aku tak jerit- jerit kalau sorang-sorang nak masukkan baju busuk kat dalam bakul pun susah..kalau aku suruh masukkan dalam mesin basuh pastu isi sabun siap-siap lagi memang tak lah kan!

pastu nanti bila da siap mandi, kain tuala merata-rata..campak sana campak sini..ikut dan jer! bukannye tahu nak sidai kat penyidai..nanti bila nak mandi, mulalah tercari-cari balik..bila da tak jumpa tanya aku..pastu mulalah aku membebel-bebel macam mak nenek sebelum aku bagi balik tuala dorang tuu..kadang tuu bila pikir-pikir balik macam kelakar pon ada aku ni..hahaha..adoila!

sebab tuu lah kan kalau kat rumah bila aku terjerit-jerit macam tuu mak aku mula menyampuk.."isk isk macam mak tiri..!"..sambil mak aku gelak-gelak..terus aku tak jadi marah..tak nak ahh aku jadi mak tiri..

pastu nanti adik perempuan aku sampuk, "bukan macam mak tiri dah tuu, tapi macam singa betina..!" terus aku cubit tangan dia sambil gelak-gelak..cehh..aku cool lagi bila dia cakap macam tuu sebab at least singa tuu comel..kirenya dia nak kata aku comellah sebenarnya..tapi, tak nak ngaku! hahaaa..kantoi ko ochik!

adik bongsu aku pun nak juga dia menyampuk.."tulaa..kenapalah okak ni garang sangat?..macam GORILLA lah!!" cchhooiiitt!!! terus dia cabut lari takut kena ngan aku..dah semua orang ketawa terbahak-bahak kat aku..memang nak kena budak ni..geram betol aku!!

tapi apa-apa pun aku di beri gelaran, aku tak kisah pun..gasak korang laa nak panggil aku ahli sihir ke hape ke..yang penting kalau korang susah, korang cari siapa?..aku jugak!!..tolong buat itu, tolong buat ini..

tengok, segarang-garang aku pon, hati tetap baek woo..! sayang korang!! =)

mesti tersedak-sedak gorilla ney..^^

6 comments:

as eleyana said...

haha.. klakor doh.. garang rupanya u kt umah.. ingt mcm kt cnie gak.. maintain cool.. haha

Lady SharpShouter said...

garang garang manja ni.kan? kan?

eh, tu ke gorilla yg diserupai ko?tegap sungguh beliau. padanlah garang.hahahah

pingu_kecik said...

as: i memang ganas giler kat rumah..
tadenyela nak bersopan santun ayu bagai ngan dorang..tak syok..brutal bebeh! haha..

lady ss: haha..mestilah..manja tuu yang penting..ala ala cute gituu..haha..

bile tengok gorilla tuu tetibe terasa macam diri ini gagah perkasa! hahaha..

eDdY said...

haha...
klakar la..
sbb aq pon cam ko kalo kat umah..(^^)

pingu_kecik said...
This comment has been removed by the author.
pingu_kecik said...

eddy: haha..
aku percaya ramai yang macam ney..
takpe2 ada geng!^^