Tuesday, November 2, 2010

bapak canggih..!

alkesahnye begini..

sejak 2 menjak ney ade satu nombor selalu ngat kaco aku..selalu kasi mesej aku tanye aku buat ape, da makan belom, n macam2 ag laa..

sori, kalo nombor yang aku tak kenal jangan harap laa aku nak layan..! tade keje aihh!! pastu nanti die kol..kalo aku angkat die letak cepat2! memang saje laa kan nak menguji kesabaran aku..pas pade tuu kalo die kol lagi dan lagi malas dah eden nak layan..! hahaha..

pastu kan, hari ni, ntah macam mane aku boley tertinggal handset aku kat bilek mase aku pergi discussion tadi..balek2 jepp rumate aku kasi taw yang tadi mak aku tepon..ha, takpe lah, aku tak kesah pon dorang angkat kol aku tapi, yang aku pelik tuu no yang selalu kaco aku tuu laa yang naek..hurm mushkil2..

tak kan lah mak aku yang nak kacau aku pulak kan..beliau banyak lagi kerje2 yang berfaedah yang nak kena buat..! ni menyebabkan aku bertambah2 mushkil..! aishhh..

last2 aku kol mak aku..lepas borak2 seketika...

''ma, tadi tuu ma kol orang pakai number sape?..''

''owh, yang 01919**** tuu ke?..''

''ha, yang tuu laa..exactly mother!!''

''owh, tuu number baru adek.." mak aku da stat gelak..

''adek??..aish, tukar no lagi ochik ney..patotlaa dok kaco2 orang..hahaha.." aku da gelak2 daa naseb baek xlayan..kalo tak, mahu 7 keturunan kene nganjing ngan die nanti..

''bukan ochiklaa..''

''dah tuu??..''sape lagi adek yang aku ade?? takkan adek aku yang bongsu kott..! takkan lah!!

''number adek aiman laa tuu, sekarang bukan maen lagi die daa pakai handset..kalah da ma ney..nak tido pon taruk handset dalam poket..'' mak aku da gelak guling2..

''hahhhh????!!"..dan terus aku dengar orang gelak bangge dan kuat di belakang mak aku...

giler kentang budak ney!! baru 10 taun da pandai daa..aku dulu tak kenal lagi kot handset tuu menatang mende..! advanced sungguh..! cessss...!!

dan aku tau pasni mesti confirm2 aku kena layan mesej bertalu2 dari die coz die nak bermesej-mesej ngan sape lagi kalo bukan ngan aku..!member2 die sape jepp yang ade number???TAKDE KOTTT!!..argghhhh!!!!


adek akuu...huahuahua..! ^^

4 comments:

as eleyana said...

hahaha.. adoila.. klakar kot.. entry u nieh sll bikin gua ketawa guling2 la kecik.. gmbor adik u pown klakar.. haha.. aiman la yg tgglkan voice mail dkt u tuh kan.. n u call hbs kredit u tuh.. haha.. xpe2.. dh mmg u plg dia syg n manja2 kan.. layan.. haha.. btw aiman, happy belated birthday ye.. k.as xde hadiah.. mntk akak aiman ye.. la3..

arasewel said...

HAHA.
aiman memang ad stail larh!
memang ptot ko jd akk dy, kne di main kan ehehhe.
bang bang boom. wa suda kena!
ahahah.

pingu_kecik said...

as : aiman kate tq kat as..pastu die kate kalo tade hadiah pon xpe..koman2 pon kene belanje akak die makan beger..kalo x beger, kfc pon xpe..hahaha..

pingu_kecik said...

ara : sian ke aku ara kan?..wakenabeb!! ahaha..pape pon sekarang, memang aku kena layan sume message die..saje jer kan..nak mnje2 ngan aku..ha3..!