Friday, October 15, 2010

aku memang tak berseni!!~

wahhhh!! memang sangat busy aku sekarang. minggu depan berderet-deret kot test. besela tu, time2 nak abes semester ney laa assignment, report, presentation pon nak datang meyibuk sekali. datang berduyun-duyun bagai!! sabar jelaa..

*********************************

waktu aku kecik2 dulukan, kalau ada banyak sangat kerja rumah yang aku sendiri tak mampu nak siapkan mesti mak aku yang tolong buatkan sampai siap. nak2 lagi pendidikan seni. aku pon tak tahu kenape aku sangat laa tak kreatif orangnye. sampai sekarang, walaupon aku nak lukis satu bulatan pon sampai 3-4 kali padam.tuu pon tak bape bulat lagi! apetah lagi nak lukis bunge2..ermm, selamat!

aku engat lagi, ade sekali tuu mase pendidikan seni cikgu suruh cari partner berdue untuk buat pasu guna plastisin ( macam ney ke ejaan nye??..)..disebabkan tak cukup mase , cikgu suruh kitorang bawak balek mende alah tuu dan siapkan kat rumah. aku punye laa bajet2 ngan partner aku name amer kalo tak silap untuk bawak balek. die pon on jepp coz die lagi laa malas nak buat..name pon lelaki..mane macho dok uli2 plastisin..haha..

malam tuu aku pon konon2 buatlaa..lepas sejam, due jam maka siaplaa pasu aku tuu..siap aku ukir2 bunge n rama2 lagi..oke aku tipu tuu! (=_='')

sebenarnye tapak pasu pon tak nampak lagi..dan aku pon uli dan gelek dan uli lagi tanah liat tuu..macam beselah aku time kecik2 dulu kalo tak dapat buat sesuatu mesti aku akan ended up dengan menanges! aku pon tak tau kenape..sungguh cengeng diriku ini! sambil2 aku dok uli2 tanah liat tuu sambil2 aku kesat air mate..haha..kelakar!

tak lame pas tuu, beselah, mak aku laa yang jadi penyelamat! "dah2 la tuu..pegi tido nuh da lewat ney''.. "tapi, cikgu nak mende ney esok laa ma..sob sob sob''.."takpe2..tinggal jer atas meja tuu..nanti ma buat''..that's my mom!!

esokkannye mak aku tak dan kejut aku lagi, cepat2 aku daa bangun..teros aku lari2 pergi meja. tengok2 taraaaa...da ade pasu bunge tuu atas meja..balek jer sekolah aritu, aku terus jer sengih2 cam kerang busuk sebab kene puji dengan cikgu da tentu2 sebab pasu aku yang paling cantek sekali!!=)

10 comments:

MissNafa said...

haha. tak aci!
tapi ala-ala same je kan.? mase darjah satu kan, ayah aku tolong siapkan keje english aku. sampai sekolah kene mara gak sebab teachernye mak aku. hehe :)

pingu_kecik said...

miss nafa: haha..kelakar!
itu memang taley nak nolong laa..=>

tukang karut said...

ggrrrr.........hahaah

as eleyana said...

klakar la kecik.. nieh kali kedua dah cerita parents u watkan keje sek u.. last time ayah u lukiskan dkt u.. pastuh lukisan u menang.. skalik u balik umah nangis2 pastuh ayah u xde nk lukis balik, mak u yg lukiskan.. aish.. manja nieh..

pingu_kecik said...

tukang karut: mengapakah?..

as: hahaha..syuuhh syuhh!!
segan segan! kan da kantoi!! =D

hiro said...

gud luck final exam.

pingu_kecik said...

hiro: thnx yepp!^^

HaNTwO said...

selamat menjalani peperiksaan akhir semester...skema x ayat ni?? ;p

pingu_kecik said...

hantwo: hahaha..taw pon..sungguh schematic ayat kamu itu..
btw thnx yepp..!^^

Anonymous said...

Отличная статья! большое спасибо автору за интересный материал. Удачи в развитии!!!
http://www.miriadafilms.ru/
sitifaiznur.blogspot.com