Saturday, February 12, 2011

tips nak mudah ingat! xD

Entry ney di taip bila mana test2 aku sedang berada di side corner padang dan bersedia untuk dirembat oleh wayne rooney. Haha. Aku tibai jer sebab semalam MU lawan! Berikut adalah tip-tipnya :

1) Sila tutup buku anda sekiranya ingin pergi ke toilet dan berniat untuk menyambung kembali pembacaan kerana di khuatiri ilmu-ilmu dalam buku akan terkondensasi.

2) Untuk pembacaan yang berkesan, sila hantukkan kepala anda ke dinding dan lagi afdal jika dihantukkan ke bucu katil agar ilmu-ilmu yang masuk dapat di compresskan dengan sebaik-baiknya.

3) Sila tenung mata rakan-rakan yang bijak pandai agar ilmu mereka dapat dipindahkan terus ke dalam otak anda. Tapi cara ini bergantung kepada kelajuan wireless. Kalau takat 10kb/min toksah berangan! Haha.

4) Sila tempekkan nota-nota kecil yang telah anda buat ke dahi. Cara ini sangat mujarab kerana molekul2 nota tersebut akan terus meresap ke dahi anda dan terus ke otak. Sambil2 tunggu tuu boleh lah tidur barang sejam dua.

5) Cara paling senang rebus nota dan minum!

Dah try?. Amacam jadi tak?. Kalau jadi, sila inform kat aku. Haha.

6 comments:

as eleyana said...

ok!! u buat dulu pastuh i ikut. merepek ek!! takde button merepek ke nak tekan nieh. haha.. g baca buku!!

Lady SharpShouter said...

kl aku mandi guna air rendaman buku tu, aku nnt akan lebih berilmu dan berseri seri ke? ala2 mandi bunga?buleh?huhu

pingu_kecik said...

as: merepek apenye! betul2 ney..try lah..kompom jd!kah3..
tp, serius..yg no 1 tu i selalu buat..ggrr..

lady ss:wah wah..bagus idea tuu..ape kate ko try buat dulu..nanti kalau jadi kasi tao aku oke! err, tapi asenye mndi bwh jambatan lagi afdal kot!haha..

aku!! said...

ct~kompen merepek....hahahaha
kalau la betol da ada yg buat n msuk icu sbb mencederakan diri sendiri....
huhuuhu

pingu_kecik said...

shima: yg ekstrem siket no 2 jer! yg laen oke tade masalah..belum cube belum tahu! kah kah kah..

faeizx said...

jadi2..tq..haha