Sunday, February 27, 2011

dia takde perasaan ke hape!

Semalam sesi berfoya-foya. Memang syok habis. Masing-masing mengenjoykan diri selepas 2 minggu berhempas pulas menstudykan diri untuk test. Tapi, frust gila sebab soalannya, perghh. Memang first class punya soalan. Tak mainlah yang cikai-cikai. Adoilaa.

Lepas shopping2 dan makan-makan, kitorang pergi Teluk Chempedak. Biasalah laa kan kalau kat TC, memang macam-macam ragam orang yang akan korang nampak. Kat tengah-tengah dataran tuu nanti ada group yang bercapoeira. Seronok jer. Ala-ala Mexico giteeww. Dulu-dulu aku pernah bercita-cita nak join group ni masa mula-mula tarian ni sampai kat Malaysia. Best kot! Haha.

Lepas lepak-lepak kat pantai, masa nak balik tu, tiba-tiba nampak satu patung ni. Sekali tengok memang sebijik sejiban macam patung. Kitorang siap gaduh-gaduh lagi depan dia sebab nak surekan samada dia tu patung ke manusia. Tiba-tiba nampak jari dia macam gerak sikit-sikit. Eh, manusialah! Gila la mamat ni. Macam mane dia boleh berdiri tegak macam tu entah dari pukul bape kot! Dia takde perasaan ke hape. Pastu nanti adalah 2, 3 orang budak pergi tangkap gambar dengan dia lepas isi duit dalam beg yang dia sangkut kat leher. Tiba-tiba dia buat 'peace'. Terkekek-kekek aku ketawa. Haha.

Bila dah balik hostel, aku terfikir, apa dia akan buat kalau tiba-tiba perut dia membuat onar mahu cirit?. Adakah dia akan terus berlari lintang pukang ke toilet atau dia biarkan jer terkicit kat dalam seluar sebab diakan statue. Hurm.


p/s: tetiba rasa macam seram pulak bila tengok dia.
p/s/s: mr statue, i tak letak duit pun masa i amik gambar u ni.
Halallah yer! ^^v

3 comments:

aku!! said...

huhuhu ct
sampai kat hostel terpk pk lagi adakah itu manusia yang bertopengkan patung or patung yang bertopengkan manusia....
hahahah
p/s: betul k orang punya ayat kat atas tu..hehehe

pingu_kecik said...

haha..tibailah shima kot mne pom!

tp, betullah..muke die memang betul2 licin..xkan die pakai topeng plop kan..ish ish..

Rafiqa said...

cty,ika germ nk g terkam patung nie....ahehehe...